書籍詳細

書籍詳細




洋書

箸の文化史

Chopsticks : A Cultural and Culinary History

Wang, Q. Edward

Cambridge Univ Pr 2015/04
190 p. illustrations (chiefly color) ; 27 cm.   
装丁: Hrd    装丁について
テキストの言語: ENG    出版国: GB
ISBN: 9781107023963
KCN: 1021183513
紀伊國屋書店 選定タイトル
標準価格:¥4,832(本体 ¥4,393)   
Web販売価格あり    Web販売価格について

為替レートの変動や出版社の都合によって、価格が変動する場合がございます。

この商品は提携先の海外出版社在庫からの取り寄せとなります。品切れの場合、恐れ入りますがご了承下さい。

納期について
DDC: 394.12
KDC: A60 日本とアジア太平洋地域一般
A303 世界文化史
M652
関連書リスト: SB2638C 身体と感覚の人文学
書評掲載: Choice Reviews 2015 August
ご購入を希望される方は、
下のリンクをクリックしてください。

Annotation

Chopsticks have become a quintessential part of the Japanese, Chinese or Korean culinary experience around the world. This fascinating account of the history of chopsticks explores how they have evolved from an eating implement to a more complex, cultural sumbol, providing fresh insights into the cultural history of East Asia.

Full Description

Chopsticks have become a quintessential part of the Japanese, Chinese or Korean culinary experience around the world. This fascinating account of the history of chopsticks explores how they have evolved from an eating implement to a more complex, cultural symbol, providing fresh insights into the cultural history of East Asia.
Detailed information

Table of Contents

1. Introduction; 2. Why chopsticks? Their origin and original function; 3. Dish, rice or noodle? The changing use of chopsticks; 4. Forming a chopsticks cultural sphere: Vietnam, Japan, Korea and beyond; 5. Using chopsticks: customs, manners and etiquette; 6. A pair inseparable: chopsticks as gift, metaphor and symbol; 7. 'Bridging' food cultures in the world; Glossary; Bibliography; Index.